استفاده از دوربین*مداربسته تحت شبکه به علت بالا رفتن قابلیت*های آنها نسبت به گذشته روز به روز درحال افزایش است و از این سو سعی دارم تا در مقاله*ای نسبتا کوتاه به برخی از خصوصیات این دوربین*ها بپردازم.

رزولیشن یا تفکیک پذیری

متفاوت از دوربین* مداربسته آنالوگ که رزولیشن آنها با تی وی لاین (TVL) مشخص می*شد (تعداد خطوط افقی موجود در تصویر) در دوربین* مداربسته ها تحت شبکه رزولیشن به پیکسن عنوان می*شود.به عنوان مثال 520 تی وی لاین در یک دوربین مداربسته آنالوگ با رزولیشن 752x582 برابری می*کند (که در نوع آنالوگ رزولیشن نسبتا بالایی به شمار می*رود)استفاده از دوربین*های 2 و 3 مگاپیکسلی به صورت دوربین*های مداربسته شبکه به سرعت رایج شده و این دوربین*ها می*توانند تصاویری به مراتب بهتر از دوربین*های آنالوگ ارائه دهند.

امروزه حتی دوربین* مداربسته شبکه با روزلیشن 16 و 20 مگاپیکسر نیز وجود دارد. این دوربین*ها می*توانند تصاویر را با تمام جزئیاتشان نمایش دهند. از این دوربین*ها معمولا برای مشاهده محیط*های پهناور استفاده می*شود.

عملکرد در نور کم

دوربین* مداربسته تحت شبکه اولیه عملکرد مناسبی در نور کم نداشتند و مکانیزم جبران*کننده آنها نیز باعث کاهش تعداد فریم*ها در تصویر می*شد که به یک تصویر بی کیفیت و نامنظم می*انجامید.

اما دوربین*های مداربسته امروزی می*توانند تصویر نسبتا مناسبی را حتی در نور یک لوکس نیز ایجاد کنند و از نور موجود استفاده مناسب را بکنند و 25 فریم در ثانیه را در هر شرایطی ایجاد کنند.

عملکرد در شبکه

یکی از نگرانی*های مهم مسئولان شبکه در مورد استفاده از دوربین* مداربسته تحت شبکه تاثیر آنها بر روی شبکه و کاهش سرعت آن است. چراکه به ویژه در دوربین رزولیشن بالا حجم زیادی از اطلاعات مربوط به دوربین باید در هر لحظه در شبکه جابه جا شود و با توجه به پهنای باند محدود شبکه این می*تواند موجب ایجاد اختلال در شبکه نیز شود.

با این حال شبکه*های گیگابایتی امروزی می*توانند به راحتی نصب این دوربین*ها را پشتیبانی کنند و در صورت ایجاد اختلال باید ظرفیت شبکه را افزایش داد. روش دیگر برای جلوگیری از ایجاد اختلال در شبکه استفاده از کابل*های داده و عدم نصب مستقیم دوربین مداربسته ا به شبکه است به طوری که تصاویر دارای شبکه خاص خود در سیستم باشند.

Power over Ethernet

بیشتر دوربین* مداربسته شبکه دارای این قابلیت هستند. به این معنا که می*توانید دوربین مداربسته را با همان کابل شبکه تغیه کنید و این نیاز به یک کابل اضافه را جهت تغذیه دوربین از بین می*برد.

پیشرفت*های جدید این امکان را فارهم کرده که تجهیزات پر مصرف تر مانند دوربین*هایمداربسته با قابلیت پن تیلت و زوم را نیز بتوان با همان کابل دیتا تغذیه کرد.

در مقایسه با دوربین* مداربسته آنالوگ که به یک کالب جداگانه برای تغذیه نیاز داشتند این قابلیت موجب صرفه جویی در زمان و هزینه کابل کشی خواهد شد.

محدودیت طول کابل

داده*ها بر روی کابل Cat5 دارای محدودیت مسافت تا ۱۰۰ متر است. با این حال تقویت*کننده*هایی وجود دارند که به راحتی این مسافت به ۲۰۰ متر افزایش می*دهند و با استفاده از تجهیزات پیچیده*تر می*توان این مسافت را تا ۵۰۰ متر نیز افزایش داد.
با این حال در موقع نصب دوربین* مداربسته شبکه نیز مانند دوربین*های مداربسته انالوگ باید به محدودیت فاصیه آنها و طول کابل توجه داشت.