فروشگاه خرید و فروش دوربین مدار بسته

آشنایی با انواع CCD دوربین مداربسته

CCDیک شیفت رجیستر آنالوگ است که امکان جابجائی سیگنالهای آنالوگ (بارهای الکتریکی) را در میان طبقات متوالی با کنترل سیگنال کلاک فراهم می کند. Charge Couple Device ها می توانند در فرم حافظه یا برای تاخیر سیگنالهای نمونه برداری شده آنالوگ نیز بکار رود.

امروزه کاربردهای گسترده ای از آنها را در سریال کردن سیگنالهای موازی مخصوصاً به شکل آرایه هائی از سنسورهای نوری فتوالکترونیک می بینیم. 

این کاربرد به قدری غالب شده است که در عرف، "CCD" به عنوان معادلی برای نوعی سنسور تصویر در نظر گرفته می شود، ولی در گفتاری دقیق تر "CCD" به تنهائی به راهی برای بازخوانی سیگنال تصویر از چیپ گفته می شود.

 این نوع CCD مزایای آشکارسازهای CCD و CMOS را برای یک آشکارساز اختصاصی طیف سنج با حساسیت و سرعت های غیر منطبق فراهم می کند.

مزایای سنسور مختلط عبارتند از: رنج دینامیکی نامحدود مجازی نویز ورودی لایه زیر الکترون مستقل از سرعت باز خوانی QE بالا سنجش پذیری سرعت طیفی بی نظیر - هزاران طیف در ثانیه fill factor %100 عدم کهنگی تکنولوژی در CCD های طیف نمای قدیمی، فتونهای نوری به الکترون تبدیل می شوند و در آرایه ای دو بعدی از پیکسل ها ذخیره می شوند.

الکترونهای ذخیره شده هر پیکسل به طور عمودی به رجیستر آخر شیفت داده می شوند که به آن رجیستر افقی گفته می شود.

هر پیکسل از این رجیستر تمامی الکترونهای یک ستون را در فرآیندی به نام binning در خود جمع می کند. سپس الکترونهای جمع شده در رجیستر افقی به صورت افقی به گره خروجی شیفت داده می شوند، در آنجا خوانده شده و به سیگنالهای ولتاژ تبدیل می شوند.

سنسورهای CMOS نیز در فرآیندی شبیه به CCD ها فتونها را تبدیل می کنند و تنها تفاوت در معماری و خواندن است. در وسایل CMOS، هر پیکسل شامل یک مدار باز خوانی است که مقدار فضای پیکسل را اشغال می کند. این موضوع باعث کاهش fill factor و حساسیت می شود که روشنائی از پشت CMOS را غیر عملی می سازد.

از سوئی دیگر این مدارات الکترونیکی مزایائی نیز دارند که از آن جمله می توان به دسترسی تصادفی به هر پیکسل، باز خوانی بدون تخریب (بی نقص) و بسیاری مزایای دیگر اشاره نمود. CMOS شرایطی را فراهم می کند که الکترونیک آنالوگ و دیجیتال در یک چیپ باشند که باعث کاهش اندازه و هزینه می شود.

چند مدار بازخوانی و مدار الکترونیکی پردازشگر می توانند به یک پیکسل CMOS مرتبط شوند تا موجب کارکرد موازی شوند. این عمل باعث تحصیل سرعت بالاتر در مقایسه با CCD ها می شود که در آنها عمل بازخوانی، یک فرآیند زنجیره ای طولانی است.

نمایش تکنیک پیوند استفاده شده برای متصل کردن پروسسور CMOS به سنسور CCD تکنولوژی سنسور مختلط (HST) بازدهی وسایل CCD را به قابلیت پردازش آنالوگ و دیجیتال CMOS پیوند می دهد. مشابه CCD های سنتی ، CCD فتونها را در گودالهای پتانسیل خود دریافت و تبدیل می کند.

CCD می تواند از مقابل و از پشت، نور را دریافت کند که این امر موجب ایجاد حساسیت بالاتری نسبت به CMOS های سنتی می شود. بار الکتریکی هر پیکسل توسط رجیسترهای عمودی به رجیستر افقی انتقال می یابد که این عمل همانند CCD های قدیمی است و در عوض در این مرحله به جای شیفت بارها به طور افقی در رجیستر افقی، بار جمع شده به یک CMOS آشکار ساز مختلط جدید انتقال می دهد.

تکنولوژی ساخت بدلیل اتصال چیپ های سیلیکون CCD به سیلیکون CMOS، بی نیاز از تقویت کننده های روی چیپ است. پس از اتمام انتقال، بار الکتریکی توسط یک تقویت کننده با نویز پائین ((LNA(1) تقویت می شود. برای دستیابی به کارائی بالا و بدون نویز، تقویت کننده در فرکانسهای در محدوده KHz کار می کند.

به هر حال از آنجائیکه بازخوانی به زیر شبکه هائی تقسیم می شود که هر یک دارای خروجی مختص به خود و متصل به یک مدار تقویت کننده مخصوص CMOS هستند، نتیجه کلی، خروجی با سرعتی بالا همچنان که در شکل زیر آمده است را فراهم می کنند.

Full frame CCD :

Full Frame معروفترین معماری برای CCD های استفاده شده در طیف نمائی های چندگانه و کاربردهای تصویر برداری است. Full Frame تمامی ناحیه CCD را برای فتونهای ورودی در بازه تابش نور بکار می گیرد. در هنگام باز خوانی، بار الکتریکی در آرایه های CCD به طور متوالی شیفت داده می شوند و جهت جلوگیری از لکه دار شدن یا کشیده شدن تصویر، استفاده از یک شاتر(2) الزامی است.

در صورتیکه زمان تابش نور بسیار بلندتر از سرعت باز خوانی باشد، لکه دار شدن تصاویر بسیار کم می شود. Full Frame دارای fill factor 100% است، به این معنی که 100% مساحت هر پیکسل برای آشکارسازی فتونها در لحظه تابش نور استفاده می شود.

از آنجائیکه پیکسل ها معمولاً مربع هستند تخریب تصویر وجود ندارد. این وسایل می توانند اندازۀ پیکسلی در رنج 6.8 میکرون مربع تا 26 میکرون مربع را در فرمت 512×512 تا 3k×4k را فراهم کنند. CCD های Full Frame می توانند برای تابش از پشت یا روبرو نیز طراحی شوند. در CCD های تابش از روبرو، نور می بایست از لایه دروازۀ پلی سیلیکونی (لایۀ تخلیه) در بالای لایه سیلیکونی حساس به نور عبور کند.

ساختار دروازه ای برای فرم دهی پیکسل در CCD لازم است. به هر حال تغییر در ضرایب شکست بین محیط پلی سیلیکون و سیلیکون باعث می شود قسمتی از طیف نور با طول موج کوتاهتر از سطح CCD منعکس شود. 

   Frame transfer CCD 

معماری این نوع CCD برای مواقعی است که سرعت بالا و بازه تابش نور کمی را در حدود صد یا هزار میکروثانیه مد نظر دارید که البته با شاتر های معمولی قابل دسترسی نیست. 

Frame Transfer شامل یک رجیستر موازی است که به دو قسمت تقسیم شده است. نور در قسمت بالائی این رجیستر موسوم به آرایه تصویر متمرکز می شود. ناحیه دوم موسوم به آرایه ذخیره نیز مقدار آرایه تصویر را گرفته و به عبارتی با آن برابر می شود و یک ماسک کدر بر روی ناحیه موقتی عکس گذاشته می شود. یک بار که آرایه تصویر در معرض نور قرار گرفت، سیگنال به سرعت به آرایه ذخیره شیفت داده می شود. در هنگامیکه آرایه ذخیره خوانده می شود، آرایه تصویر می تواند سیگنال دیگری را دریافت کند.

پس علیرغم غیاب یک شاتر پرسرعت، Frame Transfer بطور پیوسته کار می کند. Frame Transfer هائی که از روبرو در معرض نور قرار می گیرند هنوز مشکل Full Frame ها را دارند یعنی مقدار کم QE در بازۀ طیف مرئی با QE بسیار پائین در UV. خاصیت هائی نظیر CCD های از پشت در معرض تابش، کارکرد بدون شاتر، سرعت فریم نسبتاً بالا و QE بالا از مزایای کاربردی طراحی Frame Transfer است.

Interline CCD 

معماری Interline در جستجوی زیاد برای سرعت طراحی شد. این نوع CCD برای کاربردهای پرسرعت VIS-NIR با شدت سیگنال متوسط تا زیاد، ایده آل است. به هر حال بدست آوردن سرعت بالا و کار پیوسته در این نوع CCD با هزینه همراه است و عواقب آن کاهش حساسیت مخصوصاً در محدودۀ UV است.

Interline شامل آرایه هائی کشیده از دیودهای حساس نوری است که به طور الکتریکی به یک ذخیره کنندۀ CCD در پائین ناحیه پوشیده شده متصل هستند. نواحی پوشیده شده و نواحی حساس به نور به طور متناوب در طول محورهای عمودی CCD گسترده شده اند. مشخصه QE ناحیه پیکسل دیود، عالی است ولی به هر حال فقط 25% از ناحیه CCD دارای دیودهای فعال است و این به معنی fill factor 25% است. در نتیجه مقدار فتوالکترونها در واحد مساحت کاهش یافته اند. 

1: Low Noise Amplifier 2 :

دریچه ای که برای لحظه ای باز شده و اجازه تابش نور را به سطح CCD می دهد.

دوربین مدار بسته تحت شبکه IP چیست

مزایای استفاده و نصب دوربین مداربسته ip چیست ؟

دوربین مدار بسته تحت شبکه یا همان دوربین IP مخفف Internet Protocol می باشد. در دوربین های شبکه یا  آی پی بر خلاف دوربین های آنالوگ قدیمی ارسال و دریافت تصاویر از طریق شبکه انجام می شود . به بیان دیگر به دوربینی که بتوان تصاویر آن را از طریق اینترنت منتقل نمود دوربین IP می گویند . معیار مقایسه دوربین های تحت شکه ip رزولوشن یا وضوح تصویر می باشد  که بر حسب مگا پیکسل سنجیده می شود معمولا کیفیت تصویر دوربین های تحت شبکه از ۰٫۳ مگا پیکسل تا ۳۰ مگا پیکسل در بازار موجود می باشد . پر فروش ترین رزولوشن های دوربین ip  کیفیت های HD یا ۷۲۰P با رزولوشن یک مگا پیکسل و رزولوشن Full HD یا ۱۰۸۰P با رزولوشن دو مگا پیکسل است می باشد البته امروزه دوربین های ip  چهار مگا پیکس و بالاتر هم وارد بازار و عرصه رقابت شده اند

خرید دوربین مداربسته

اجزای تشکیل دهنده  سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه

سیستم مدار بسته تحت شبکه از قسمت های زیادی  تشکیل شده است که در زیر عنوان شده اند

دوربین مدار بسته ip  : دوربین تحت شبکه تصویر برداری از مکان مورد نظر شما را با کیفیت تصویر بالا انجام می دهد و تصاویر را برای ضبط روی هارد دیسک از طریق شبکه ارسال می کند .

دستگاه ضبط تصویر دوربین مداربسته NVR یا سرور : تصاویر دوربین مدار بسته توسط سرور مرکزی دریافت شده  و روی هارد دیسک ضبط می گردند.از سایر وظایف nvr می توان به کمک در انتقال تصویر ، نمایش تصویر ، مشاهده تصویر زنده و ..... اشاره نمود که بسته به نیاز خریدار و مشتری و نیز قابلیت های دستگاه nvr متفاوت می باشد

هارد دیسک دوربین مداربسته : تصاویر دریافتی از دوربین ip  درون دستگاه NVR بر روی هارد دیسک ذخیره می شوند . مدت زمانی که شما می توانید تصاویر را ضبط کنید به ظرفیت هارد دیسکتان بستگی دارد .

منبع تغذیه دوربین مداربسته ip : برای تغذیه دوربین های ip هم می توان از سوئیچ های POE استفاده  نمود و هم از آداپتور های ۱۲ ولت DC برای تغذیه هر دوربین ip  استفاده کرد.

کابل شبکه دوربین مداربسته انتقال تصویر : تصاویر دوربین IP از طریق کابل شبکه به سوئیچ شبکه و نیز دستگاه ضبط تصویر منتقل می گردد

سوئیچ شبکه انتقال تصویر دوربین مداربسته : تجمیع دوربین های هر پروژه و تغذیه آنها در یک شبکه مدار بسته IP توسط سویئچ شبکه انجام خواهد شد

اتصالات شبکه و برق دوربین مداربسته: برای اتصال کابل شبکه به سایر تجهیزات مدار بسته از سوکت RJ45 و نیز  برای اتصال کابل برق به دوربین ها  و منبع تغذیه از سوکت برق استفاده می گردد

کابل برق دوربین مداربسته: جهت تغذیه دوربین ها از طریق آداپتور یک کابل برق به ازای هر دوربین از محل قرار گرفتن رکوردر دوربین کشیده می شود بعضی از دوربین ها توسط سوئیچ شبکه تغذیه می شوند که در این صورت از کابل شبکه برای تغذیه دوربین ها استفاده می شود و دیگر نیازی به کابل برق نیست .

مزایای استفاده و نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه ip

1-نصب سریع و راه اندازی ساده تر دوربین مداربسته ip نسبت به سایر دوربین مداربسته

نصب و پیاده سازی دوربین مدار بسته ip  بسیار ساده تر از دوربین های آنالوگ و دیجیتال معمولی می باشد و نصاب می توانند به راحتی تجهیزات تحت شبکه را نصب نماید و نیز مدت زمان نصب و راه اندازی دوربین تحت شبکه توسط نصاب بسیار کمتر از دوربین آنالوگ و دیجیتال معمولی می باشد

2- کیفیت بالای تصویر دوربین مداربسته IP

دوربین تحت شبکه نسبت به دوربین آنالوگ قدیمی از کیفیت تصویر بسیار بالاتری برخوردار است . شما می توانید تصاویر با وضوح و کییت بالاتر را در اختیار داشته باشید

3- مقرون به صرفه بودن تهیه تجهیزات دوربین مدار بسته تحت شبکه

با اینکه قیمت دستگاه DVR از دستگاه NVR کمتر است اما سیستم مدار بسته تحت شبکه علاوه برضبط تصویر دوربین مدار بسته امکانات و قابلیت های بسیار دیگری را در اختیار کاربر قرار می دهد  از طرفی هزینه کابل کشی در دوربین مدار بسته ip  بسیار کم هزینه تر است

4 -منبع تغذیه دوربین مدار بسته

دوربین ip  را می توان توسط سوئیچ شبکه POE تغذیه نمود. POE مخفف Power Over Ethernet است . این سوئیچ ها  می توانند از طریق کابل شبکه ، دوربین IP را تغذیه کنند . و هزینه ها را کاهش دهند

5- انتقال تصویر دوربین مداربسته آسان و بازبینی سریع

از مهمترین مزایای دوربین مدار بسته تحت شبکه  می توان به امکان مشاهده و کنترل تصویر دوربین ip  از هر نقطه ای در جهان اشاره کرد . شما می توانید از طریق گوشی تلفن همراه موبایل pc  کامپیوتر لپ تاب تبلت و از طریق شبکه اینترنت تصویر دوربین ip خود  را مشاهده کنید همچنین می توانید تصاویر دوربین مدار بسته را با استفاده از پهنای باند محدود اینترنت منتقل نمایید.

خرید و فروش پک کامل دوربین مداربسته ارزان قیمت

ip چیست

اغلبِ ما واژه IP66 را بر روي دستگاه هاي مختلف مشاهده کرده ايم . اگر به مشخصات محصولات الکترونيک، خصوصا دستگاه هايي که در فضاي باز نصب مي شوند (مثل دوربين هاي مداربسته) توجه کنيد، درجه حفاظتي يا IP آن را خواهيد ديد.ارزان ارزان قیمت

IP  يا  International Protection، يک نشان و استاندارد حفاظت بين المللي است که در اين مقاله به توضيح آن مي پردازيم.عددي که در کنار IP قرار مي گيرد ميزان حفاظت دستگاه را در مقابل اجسام خارجي نشان مي دهد (عدد سمت چپ: جامدات مانند گرد و غبار ، عدد سمت راست: مايعات مانند آب)براي سهولت کار، عدد سمت چپ را X و عدد سمت راست را Y نامگذاري مي کنيم.
معني رقم اول  بعد از IP

 ” X “ معني  

0        غير محافظت شده

1        حفاظت در برابر تماس تصادفي دست

 2       حفاظت در برابر اشياء مانند انگشتان و ناخن

3        حفاظت در برابر ابزار با قطر بيش از ??? ميليمتر

4        حفاظت در برابر ابزار و سيم با قطز کمتر از ??? ميليمتر

 5       حفاظت در مقابل گرد و غبار

6        غير قابل نفوذ در مقابل گرد و غبار

معني رقم دوم بعد IP

” Y “

معني

0       غير محافظت شده

1      حفاظت در برابر چکيدن عمودي آب

2      حفاظت دربرابرچکيدن آب زماني که دستگاه نسبت به افق?درجه زاويه بگيرد.

3      حفاظت در برابر پاشش از جهات مختلف

4      حفاظت در برابر پاشيدن آب بيشتر از باران

5       حفاظت در مقابل جت واش

6      حفاظت در مقابل فشار آب شديد

7     حفاظت درمقابل اثرات غوطه وري تا عمق يک متر و تا ?دقيقه زير آب

8       حفاظت در مقابل غوطه وري بيش از يک متر

حال با دانستن معني اعداد بالا، مي توانيد براساس محل نصب سيستم خود محصولي مناسب را انتخاب کنيد.