برق اضطراری UPS چیست

 
برخی از سیستم‌های حساس و مهم در منازل و اماکن عمومی یا در ادارات و کارخانه‌ها باید هنگام قطع برق شهر به طریقی از یک منبع تغذیه دیگر استفاده کنند و به کار خود ادامه دهند . منابع تغذیه‌ای که وظیفه تامین برق را در هنگام قطع برق شبکه به‌عهده دارند " منابع تغذیه اضطراری " UPS نامیده می‌شوند . منابع تغذیه اضطراری UPS بسته به نوع سیستم مورد تغذیه ، خصوصیات متفاوتی دارند. برخی از منابع برق اضطراری که از باطری برای تولید انرژی الکتریکی استفاده می‌کنند، فقط قادرند برای مدت محدودی ( بسته به مقدار مصرف سیستم مورد تغذیه ) برق آنرا تامین نمایند، ولی برخی دیگر قادرند به مدت نامحدودی تا زمان وصل شدن مجدد برق شهر، برق اضطراری را تامین کنند . اینگونه سیستم‌ها دارای موتور مکانیکی و ژنراتور می‌باشند و تا زمانی که سوخت موتور مکانیکی تامین شود می‌توانند در محدوده قدرت نامی ژنراتور برق اضطراری را تامین نمایند.

 
 خصوصیت دیگری که منابع تغذیه اضطراری را از یکدیگر متمایز می‌کند مدت زمانی است که طور می کشد تا بعد از قطع شدن برق شبکه، برق اضطراری وصل شود. برخی از سیستم‌ها قادرند بدون تاخیر بعداز قطع برق شهر در عرض چند میلی ثانیه برق اضطراری را وصل نمایند. اینگونه منابع تغذیه اضطراری که معمولا انرژی خود را از باطری تامین می‌کنند در مکان‌هایی مانند اتاق عمل – اتاق کامپیوتر- سیستم‌های نظامی و ... مورد استفاده قرار می‌گیرند در مقابل سیستم‌هایی که از موتور مکانیکی و مولد برای تولید برق اضطراری استفاده می‌کنند بدلیل اینکه موتور مکانیکی برای راه اندازی نیازمند زمان است دارای تاخیر در وصل برق اضطراری خواهند بود . لذا باتوجه به خصوصیات و نیاز محل مورد استفاده یکی از این سیستم‌ها یا ترکیبی از هر دو نوع ممکن است استفاده گردد.

 

۱- برق اضطراری سیستم های ایمنی و حفاظتی

 
در سیستمهای ایمنی و حفاظتی نظیر سیستم اعلام حریق و سیستم تلویزیون مداربسته یا سیستم اعلام سرقت برق اضطراری جزو ضروریات سیستم بوده و بسیار مهم می باشد. معمولا چون ولتاژ تغذیه این سیستم ها ولتاژ پایین " DC "و در حدود ۶ تا ۱۲ ولت می باشد لذا در خود تابلوی اصلی سیستم محلی برای باطریهای اضطراری در نظر می گیرند. این باطریها به مدار الکترونیکی تابلو وصل می گردند و در زمان وجود برق شهر توسط سیستم شارژ و آماده نگه داشته می شوند و هنگام قطع برق شبکه بدون تاخیر وارد مدار شده و برق اضطراری سیستم را تامین می نمایند. مدت زمان تامین برق اضطراری بستگی به ظرفیت باطریهای مورد استفاده و مصرف سیستم دارد. مشخصات باطری مورد نیاز معمولا در راهنمای پانل اصلی ذکر می گردد. در صورت طولانی شدن زمان قطع برق شهر در اینگونه سیستمها باید قبل از اینکه شارژ باطری پایین بیاید و باطری کارآیی خود را از دست بدهد آنرا با باطری پر تعویض نمود. برخی از انوع باطریهای مورد استفاده در این سیستمها را در زیر مشاهده می نمایید:

 
Dry-battery-ups

باطری های اسیدی آب بندی شده (این نوع باطریها که به آنها خشک نیز می گویند نیاز به نگهداری ندارند)

 
Nickel---cadmium-batteries

باطری های نیکل – کادمیم (این باطریها نسبت به باطریهای اسیدی دارای حجم کمتری بوده وقابل شارژ نیز می باشند)

 
۲- برق اضطراری برای کامپیوترها

.....

جهت دریافت اطلاعات بیشتر و خرید انواع UPS اینجا کلیک نمایید

  



اگر یک ضربه مستقیم رعد و برق به دوربین مداربسته و تجهیزات نظارتی شما وارد شود هیچ راهی برای جلوگیری از آسیب دیدن تجهیزات به صورت کامل وجود ندارد.

اما در صورتی که ضربه یا آسیب به صورت غیر مستقیم باشد می توان از طریق راه حل های ساده و مقرون به صرفه میزان آسیب به تجهیزات نظارتی را از طریق سایر نوسانات یا افزایش ولتاژها کاهش داد یا از بین برد.

محافظت از دوربین مداربسته در برابر نوسان برق

در ابتدا شما باید بدانید که این نوسانات و افزایش ولتاژ از دو طریق به سیستم نظارت تصویری شما وارد می شوند :

۱- پریز برق دیوار که دستگاه ضبط تصاویر مداربسته را به آن متصل کرده اید

اکثر تولید کنندگان دستگاه ضبط تصاویر مداربسته (DVR) پیشنهاد می کنند که دستگاه را به یک دستگاه UPS یا باتری پشتیبان دارای محافظ نوسانات و رعد و برق متصل نمایید نه تنها فقط برای محافظت از افزایش ولتاژ یا نوسانات بلکه برای زمانهایی که برق می رود یا کاهش ولتاژ اتفاق می افتد.

دستگاه UPS نه تنها باعث پایداری سیستم نظارتی شما می شود و تضمین می کند که در همه زمانها حتی در زمان قطعی برق ، سیستم از مدار خارج نمی شود بلکه در زمانهایی که کاهش یا افزایش ولتاژ رخ می دهد با استفاده از استابلایزر موجود در دستگاه یو پی اس از آسیب های احتمالی به تجهیزات جلوگیری می شود.

در واقع در برخی مناطق برق شهری با افزایش یا کاهش ولتاژ در بعضی زمانها مواجه می شود این افزایش یا کاهش حتی در میزان کم می تواند به دستگاهی مانند هارد دیسک دستگاه ضبط کننده شما از طریق کاهش یا افزایش سرعت آن آسیب وارد سازد.

دستگاه استابلایزر و UPS از طریق تنظیم ولتاژ و قدرت خروجی از این مشکلات احتمالی تا حد زیادی جلوگیری کرده و باعث پایداری بیشتر تجهیزات دوربین مداربسته می شود.

پیشنهاد می شود برای جلوگیری از مشکلات احتمالی دیگر مانند نویزهای داخلی دیگر موجود در ساختمان ، از طریق تعبیه یک فیوز جداگانه مستقیما یک کابل جداگانه از کنتور برق به سمت دستگاه UPS بکشید.


سیستم برق اضطراری  منبع تغذیه اضطراری  برق شبکه  تولید انرژی الکتریکی  ژنراتور  قدرت نامی ژنراتور  برق اضطراری سیستم های ایمنی و حفاظتی  سیستم اعلام حریق  سیستم اعلام سرقت  باطریهای نیکل – کادمیم  برق اضطراری برای کامپیوترها  مدار اینورتر  Uninterruptable Power Systems  Battery Pack  AVR  Automatic Voltage Regulation  RS232  BUCK  نشانگر مقدار شارژ باطری  نشانگر مقدار بار  نشانگر اضافه بار  نشانگر اضافه ولتاژ در شبکه  شانگر استفاده از برق باطری  نشانگر استفاده از برق شبکه  نشانگر تعویض باطری  نشانگر کم بودن ولتاژ در شبکه  دگمه خاموش  دگمه روشن و تست  توان خروجی  KAV  upsفرمول محاسبه توان  برق اضطراری منازل  فروشگاه ها  هتلها  بیمارستان ها  دیزل ژنراتور  برق اضطراری آسانسور  تامین روشنایی اضطراری  لامپ فلورسنت  LED

جهت مشاهده ادامه مطلب اینجا کلیک کنید...